De tuinbeelden hebben doorgaans een sokkel van beton. Ook maak ik tuinbeelden van rvs in combinatie met beton. Beton is vrij zwaar, wat aan de ene kant een voordeel is, omdat dit stevigheid bied om het beeld 'staande' te houden, maar aan de andere kant is het eigen gewicht van beton een nadeel, omdat door een grotere hoeveelheid beton een tuinbeeld zwaar wordt.
Het beton dat ik in combinatie gebruik met rvs is een lichtgewicht beton. Dit beton is 30% lichter dan gewoon beton. De groter bol delen maak ik zover het de constucie toelaat ook hol van binnen. In bepaalde gevallen doet een tuinbeeld zwaar overkomen kijkend naar de grote van het beton gedeelte, maar dit valt in de werkelijkheid dus mee.
Ook bij de grotere sokkels gebruik ik lichtgewicht beton, zodat een beeld makkelijker te tillen en te vervoeren is. Mede hierdoor is het ook makkelijker om het beeld te verplaatsen in de tuin als men het beeld op een andere plek wil hebben.

Onderhoud

Beton heeft nauwelijks onderhoud nodig. Het beton is in vele gevallen geverfd. Met een sopje is dit makkelijk schoon te maken. De verflaag zal na enige jaren slechter worden, maar is eenvoudig bij te schilderen. Des gewenst kan men ook kiezen voor een andere kleur.

 

Terug naar homepage