Cellenbeton is bij velen bekend als gasbeton.
Cellenbeton is een industrieel geproduceerd materiaal met steenachtige eigenschappen.
Dit beton heeft kleine met lucht gevulde cellen, wat een mooie structuur geeft aan het aanzicht.
De tuinbeelden van cellenbeton heb ik behandeld met drie vernislagen. Doordat dit materiaal poreus is, dringt de vernis diep in het materiaal, wat een goede bescherming is tegen vocht. Cellenbeton is licht van gewicht, waardoor het beeld eenvoudig kan verplaatst worden in uw tuin. De beelden zijn geschikt voor buiten, maar kunnen binnenshuis ook goed tot hun recht komen.

Ook schilder ik het cellenbeton zwart. Vooral de binnenbeelden in combinatie met rvs. Het zwart geverfde samen met rvs vindt ik een mooie combinatie. Ook al is het cellenbeton zwart geverfd, dan blijft de mooie structuur van de open cellen mooi zichtbaar, wat een mooie structuur aan het kunstwerk geeft.

Onderhoud cellenbeton

Voor binnen heeft het cellenbeton geen onderhoud nodig. Cellenbeton is gemaakt voor binnen. Langdurig en veel vocht maakt het materiaal zacht en met vorst zou het stuk vriezen. Omdat de vernis goed in het materiaal dringt, is het beeld goed vocht bestendig en kan met vorst ook buiten blijven staan. Het onderhoud voor buiten is vrij eenvoudig. Het cellenbeton is met een sopje makkelijk schoon te houden. Na enige jaren kan men zo nodig het beeld een nieuwe blanke (metaal)vernis laag geven. Een extra vernis laag vult de open cellen meer, waardoor het beeld gladder is en makkelijker schoon te houden is. Zoals men een huis ook van tijd tot tijd schildert, heeft het cellenbeton op zijn tijd ook een nieuwe laag vernis nodig. Ook kan men het beeld in de herfst binnen zetten tot het voorjaar.

 

Terug naar homepage